MENU BERPANTANG
SUP SAYUR CAMPUR
Bahan-bahan
2 ulas bawang putih
1 kiub pati ayam
50 gm suun
30 gm bunga kobis
30 gm brokoli
30 gm cendawan
Sedikit ikan bilis
Garam secukup rasa
Air secukupnya
Sedikit minyak
Cara
1. Panaskan minyak masak dalam periuk. Tumis bawang putih bersama ikan bilis.
2. Masukkan air bersama pati ayam dan semua sayuran. Biar hingga mendidih.
3. Masukkan suun. Biar selama lima minit sebelum diangkat. Hidangkan.
* saya lebih suka jika ditambah halia sedikit semasa berpantang nie coz bole elak badan dari masuk angin. ada orang kata masa berpantang ni kena elakkan makanan berkuah ni tapi hakikatnya perlu bagi mengelakkan sembelit & membanyakkan susu badan.
Sunday, June 10, 2012
Sup Sayur Campur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment